De beste supplementen voor spierherstel!

Als je serieus bezig bent met krachttraining en spieropbouw, dan weet je dat spierherstel net zo belangrijk is als de training zelf. Spieren worden namelijk niet tijdens de training opgebouwd, maar tijdens de herstelperiode daarna. Om het herstelproces te ondersteunen, kun je verschillende supplementen nemen. In deze blog bespreken we de juiste supplementen voor spierherstel.

  1. Eiwitten

Eiwitten zijn de bouwstenen van spieren en het is dan ook van essentieel belang om voldoende eiwitten binnen te krijgen voor spierherstel. Als je aan krachttraining doet, is het aan te raden om minimaal 1,6 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag te consumeren. Voor sommige mensen kan het lastig zijn om voldoende eiwitten uit voeding te halen. In dat geval kan het nemen van een eiwitshake of eiwitsupplementen helpen om aan de dagelijkse eiwitbehoefte te voldoen.

Benieuwd naar makkelijke eiwitrijke recepten? klik hier

  1. BCAA’s

BCAA’s, oftewel branched chain amino acids, zijn drie essentiële aminozuren (leucine, isoleucine en valine) die een belangrijke rol spelen in spierherstel. Ze worden niet door het lichaam zelf aangemaakt en moeten dus uit voeding of supplementen worden gehaald. BCAA’s kunnen helpen om spierafbraak tegen te gaan en spierherstel te bevorderen. Het is aan te raden om BCAA’s te nemen tijdens of direct na de training.

  1. Creatine

Creatine is een van de meest onderzochte supplementen ter wereld en wordt vaak gebruikt voor spieropbouw en krachttoename. Creatine zorgt ervoor dat er meer energie beschikbaar is voor de spieren tijdens de training, waardoor je intensiever kunt trainen. Ook kan creatine helpen om spierherstel te bevorderen. Het is aan te raden om dagelijks 3-5 gram creatine te nemen.

  1. Glutamine

Glutamine is een aminozuur dat een belangrijke rol speelt in spierherstel. Het kan helpen om spierafbraak tegen te gaan en de spieren sneller te laten herstellen na een intensieve training. Glutamine kan ook helpen om het immuunsysteem te versterken en de darmgezondheid te bevorderen.

Wil je meer weten over mentale gezondheid kijk dan op mentaal en welzijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *